Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Намаз од грашка, босиљка и нане

Намаз од грашка, босиљка и нане комбинација која звучи, а и јесте толико укусна да вам ваше непце неће опростити што ово себи раније нисте припремили.
Фото: Pixabay/Veganamente
Састојци:
  • 225 грама младог грашка
  • 3 шоље смрзнутог грашка
  • 2 кашике морске соли
  • ¼ шоље маслиновог уља
  • 6 уситњених већих ченова белог лука
  • 16 листова босиљка
  • 12 листова нане
  • со
  • бибер
Припрема:

Налијте водом дубљу посуду, додајте кашику морске соли и смрзнут грашак. Кувајте грашак 2 до 5 минута док благо не омекша. Исто поновите са младим грашком. Процедите кувани грашак и ставите га на убрус да упије вишак течности. Загрејте маслиново уље у већем тигању, додајте уситњени бели лук, листове зачинског биља и динстајте око 2-3 минута док бели лук не порумени, а листови босиљка и нане не омекшају. Додајте грашак, добро промешајте и све динстајте додатних 1-2 минута. Зачините по укусу, промешајте и садржај пребаците у дубљу посуду. Испасирајте грашак и зачинско биље. Намаз од грашка и зачинског биља послужите топао као прилог уз главно јело или га охладите па га служите као намаз.

Пријатно!

Зашто вам грашак никада не испадне као када га мама прави?

Преузмите андроид апликацију.