Ali ako se pitate zašto da pripremate ove keksiće, odgovor možete saznati tek kada ih probate.
Sastojci:
- 400 grama šećera
- 300 grama brašna
- 30 grama gustine
- 1 kašičica sode bikarbone
- pola kašičice soli
- 220 grama putera
- 1 veliko jaje
- 1 veliko žumance
- 1 kašičica ekstrakta vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na oko 180 stepeni. Stavite šećer na pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i ravnomerno ga rasporedite. Tostirajte šećer, mešajući ga svakih 15 minuta dok ne dobije boju meda, oko 45 minuta do sat vremena. Uklonite šećer i ostavite da se ohladi, povremeno mešajući da se šećer brže ohladi. U međuvremenu pripremite dva pleha i obložite ih papirom. Pomešajte brašno, gustin, sodu bikarbonu i so u jednoj posudi. Odvojite oko 100 grama prženog šećera. Umešati puter i ostatak smeđeg šećera u smesu. Smanjite brzinu i umešajte jaje, žumance i ekstrakt vanile dok ne dobijete glatku smesu. Dodajte mešavinu brašna koju ste prethodno pripremili i lagano mešajte. Od testa pravite male loptice i umešajte ih u šećer koji ste ostavili po strani. Stavite kuglice na pripremljeni pleh i ostavite dovoljno prostora između njih. Pecite kolačiće dok ne počnu da dobijaju svetlu boju, oko 8 do 12 minuta u zavisnosti od rerne. Ostavite ih da se ohlade i poslužite.
Prijatno!
Ovo su najveće greške koje većina ljudi pravi kada sprema picu
Preuzmite android aplikaciju.