Odlična kombinacija pilećeg belog mesa, pečuraka i bešamel sosa.
Sastojci:
- 500 grama belog pilećeg mesa
- 400 grama svežih pečuraka
- 30 grama putera
- 1 1/2 kašike brašna
- 300 mililitara mleka
- 100 grama pavlake
Priprema:
Belo meso isecite na tanke komade, pa ih malo istucite tučkom za meso. Zatim svaki komad mesa propržiti na malo ulja, tek toliko da dobije boju.
Posebno prodinstajte pečurke, na ulju u kome se pržilo meso. Meso i pečurke pre prženja malo posolite. Bešamel sos napravite tako što ćete rastopiti puter, u njemu prodinstati kašiku i po brašna, dodati mleko, pa kada počne da ključa umešajte pavlaku.
Posudu otpornu na rernu premažite puterom i pospite prezlama, pa poređajte red belog mesa, pa red pečuraka, pa prelijte bešamelom. Uradite to dok se svi sastojci ne potroše. Na kraju izrendati sir i staviti u rernu da se peče oko 20 minuta na umerenoj temperaturi.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.