Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мусака са печеним паприкама

Одлучили смо да је назовемо и мусака над мусакама. Када је будете пробали схватићете и зашто.
Фото: Pixabay/ivabalk
Сaстојци:
  • 10-12 печених и очишћених паприка
  • 1⁄2 килограма мешаног млевеног меса
  • 1 главица црног лука
  • 1 чен белог лука
  • 2 јајета за преливање
  • 1 чаша млека
  • 3 јајета за поховање
  • брашно за поховање
  • презле
  • со, вегета и бибер по укусу
Припрема:

Печену паприка отворите и очистите од семенки и одложите са стране. Пенасто умутите јаја. Паприку уваљајте у брашно, затим у јаја и у презле по жељи и пржите у врелом уљу док паприке и јаја не порумене. Поховане паприке ставите на убрусе да упију сувишну масноћу.

У међувремену, на загрејаном уљу продинстајте црни лук док не омекша. Додајте млевено месо и уз стално мешање наставите динстање док месо не порумени. Зачините месо по укусу, додајте сецкани бели лук, све добро промешајте и месо склоните са ватре. Сипајте кашику млевеног меса на дно ватросталне посуде, па ређајте ред паприка, ред меса, ред паприка. Поступак понављајте док не утошите све састојке тако да последњи ред буду поховане паприке.

Размутите јаја са млеком и павлаком и прелијте преко мусаке. Мусаку пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око сат и по, док се не ухвати лепа корица на мусаки.

Пријатно!

Ako želite zaista zdrav doručak onda izbegavajte ovakve obroke

Преузмите андроид апликацију.