Ако тражите идеју за брз и здрав ручак, дошли сте на право место јер смо вам донели рецепт за укусну мусаку од празилука. Све што вам је потребно је добро млевено месо, мало празилука, кромпир и неколико састојака за прелив, а резултат је ручак који ће одушевити све код куће.
Састојци:
- 600 г млевеног говеђег (или мешаног) меса
- 1 средњи лук
- 1 велики празилук
- 2 већа кромпира
- 50 г сланине
- со, бибер, млевена слатка и љута паприка
За прелив:
- 1 јаје
- 200 мл креме за кување
- 200 мл павлаке
- 100 г пармезана
- со
- бибер
Додатно:
- 100 г ренданог гауда сира
Припрема:
Сланину исечену на коцкице ставите на хладан тигањ.
На масноћи од сланине пропржите лук исечен на ситне коцкице. Додајте млевено месо и добро пропржите, па зачините по укусу.
Празилук исеците на кришке и бланширајте, а кромпир огулите и такође исеците на кришке.
Кришке кромпира ставите у посуду коју сте претходно обилно намазали путером. На кромпир ставите месо, а на месо празилук.
Завршите мусаку другим слојем кромпира.
Припремите прелив. Умешајте јаје, павлаку за кување и павлаку, па када добијете хомогену смесу додајте мало пармезана.
На крају, по жељи, додајте рендани сир, али овај корак можете и прескочити.
Пећи у рерни загрејаној на 200 степени са фолијом 30 минута и без фолије још 15 минута.
Послужите топло уз омиљену салату.
Пријатно!
Uz ovaj trik svako testo će rasti kao ludo i biće mekano kao oblak
Преузмите андроид апликацију.