Da li znate zašto se ovaj kolač zove baš ovako kako se zove? Mramorni kolač ime je dobio zbog svojih šara koje podsećaju na mermer, a koje se postižu laganim mešanjem svetlog i tamnog testa.
Sastojci:
- 5 jaja
- 14 kašika šećera
- 14 kašika brašna
- 14 kašika mleka
- 12 kašika ulja
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 2 kašike kakao
Priprema:
Umutiti žumanca sa šećerom, postepeno dodavati ulje i mleko brašno i prašak za pecivo. Posebno umutiti čvrst sneg od 5 belanaca pa spojiti sa predhodnom smesom.
Pola smese sipati u podmazan pleh a u drugu polovinu dodati 2 kašike kakao praha pa promešati. Sipati preko prvog dela i viljuškom poravnati tamni deo preko cele smese.
Peći u zagrejanoj pećnici na 200 stepeni 25 minuta. Gotov kolač ohladiti posuti prah šećerom i seći na kocke.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.