Čokoladna poslastica za svaku priliku.
Sastojci:
- 200 grama mlevenog keksa
- 100 grama mlevenih lešnika
- 70 grama putera
- 70 grama šećera u prahu (može i manje, po ukusu)
- 1,5 decilitra soka od pomorandže
- 2 reda bele čokolade
Glazura:
- 100 grama crne čokolade
- 1 kašika kakao
- po potrebi 1 kašika šećera
- 2 kašike mleka
- kocka putera
Priprema:
Umutite puter, dodajte keks, lešnike, omekšalu belu čokoladu, šećer u prahu i sok od pomorandže. Sve dobro izmešati, pa napraviti kocke. Stavite ih u frižider da se stegnu. Pripremite čokoladnu glazuru: izlomite čokoladu, dodajte šećer, po potrebi kakao i mleko. Sve otopiti na umerenoj temperaturi, pa kada počne da se zgušnjava dodati puter. Kocke prelijte glazurom i stavite u frižider da se lepo ohlade. Ukrasite po želji, ali tek kada se glazura stegne.
Prijatno!
Prave činjenice o hrani koju svakodnevno konzumiramo, a koje sigurno niste znali!
Preuzmite android aplikaciju.