Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Мимоза салата

Ускрс је прошао и сви нам је остало барених јаја и наравно да је право време за прављење Мимоза салате.
Фото: Pixabay/ congerdesign
Састојци:
  • 700 г кромпира
  • 400 г шаргарепе
  • 300 г шунке
  • 300 г траписта, гауда или другог полутврдог сира
  • 200 г киселих краставаца
  • 6 јаја
  • 180 г мајонеза
  • 180 г павлаке
  • со
  • бибер
  • сецкани першун
Припрема:

Кромпир скувајте у љусци (кувајте око 45 минута), очишћену шаргарепу (кувајте око 20 минута) и јаја (кувајте такође 20 минута). Кромпир и јаја огулити и оставити да се охладе на собној температури, као и шаргарепу. Кромпир, шаргарепу, шунку и киселе краставце нарендајте на крупно ренде. Сир нарендајте на ситно ренде. Пажљиво одвојите жуманца од беланаца и изрендајте их на ситно ренде. У чинији помешајте мајонез са павлаком и добро промешајте. Затим целу количину пребаците у торбу за украшавање торте. Салату поређајте у калуп за торте пречника 26 центиметара или већу, дубљу посуду. Премажите зидове калупа уљем. Рендани кромпир се ставља на дно и притиска чашом. Посолите и побиберите, па премажите танак слој мешавине мајонеза и крема. И распоредите га по целој површини. Затим додајте рендану шаргарепу. Утисните их чашом, зачините сољу и бибером. На врх ставите слој мајонеза и креме и премажите. Следи слој шунке, њено цеђење, а затим сољење и бибер. После шунке додаје се сир, утиснут, посољен и побибер, а затим преливен мајонезом и павлаком. Потом следи слој киселих краставаца, цеђење, сољење, бибер и премазивање мајонезом и кремом. После киселих краставаца следи слој беланаца. Распоредите их по калупу, зачините сољу и бибером. Сада долази последњи слој мајонеза и павлаке. По врху распоредите жуманца. За декорацију исецкајте свеж першун и поспите га око ивице торте преко жуманаца. Охладите салату најмање 4 сата пре сервирања.

Пријатно!

Колико дуго могу да стоје фарбана јаја?

Преузмите андроид апликацију.