Zdrava i veoma ukusna čorba na meksički način.
Sastojci:
- 160 grama pasulja
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašičica kima
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 mala ljuta paprika
- 1 decilitra gustog paradajz soka
- 1 paradajz
- 600 mililitara vode ili temeljca
- 1,5 kašičice soli
- prstohvat bibera
- 80 grama feta sira
- 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:
Grah očistite, operite, kuvajte 15 minuta i bacite prvu vodu. Zatim sipajte vrelu vodu i kuvajte pasulj na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vruće vode ili temeljca. Potpuno kuvani pasulj držite u vodi u kojoj se kuvao do upotrebe. Zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno seckani crni luk. Promešati, pa posle nekoliko minuta dodati kim, da se i on proprži sa lukom. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i seckanu ljutu papriku. Prelijte sokom od paradajza, dodajte oljušten i isečen paradajz i kašičicu šećera i sve dinstajte na umerenoj temperaturi nekoliko minuta. Dodati kuvani pasulj sa malo vode u kojoj se kuvao. Zagrejte vodu ili domaći temeljac, pa prelijte povrće u šerpi. Promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok se čorba ne zgusne. Povremeno mešajte dok dodajete vruću vodu, ako je previše vode isparilo. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun. Pospite varivo izmrvljenim feta sirom i poslužite toplo.
Prijatno!
Super trik: Evo zašto bi odmah trebalo da ubacite limun u zamrzivač
Preuzmite android aplikaciju.