Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Meksičko varivo

Zdrava i veoma ukusna čorba na meksički način.
Foto: Pixabay/ivabalk
Sastojci:
  • 160 grama pasulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašičica kima
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 2 čena belog luka
  • 1 mala ljuta paprika
  • 1 decilitra gustog paradajz soka
  • 1 paradajz
  • 600 mililitara vode ili temeljca
  • 1,5 kašičice soli
  • prstohvat bibera
  • 80 grama feta sira
  • 1 kašika seckanog peršuna
Priprema:

Grah očistite, operite, kuvajte 15 minuta i bacite prvu vodu. Zatim sipajte vrelu vodu i kuvajte pasulj na umerenoj temperaturi uz povremeno dolivanje vruće vode ili temeljca. Potpuno kuvani pasulj držite u vodi u kojoj se kuvao do upotrebe. Zagrejati maslinovo ulje, pa dodati sitno seckani crni luk. Promešati, pa posle nekoliko minuta dodati kim, da se i on proprži sa lukom. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i seckanu ljutu papriku. Prelijte sokom od paradajza, dodajte oljušten i isečen paradajz i kašičicu šećera i sve dinstajte na umerenoj temperaturi nekoliko minuta. Dodati kuvani pasulj sa malo vode u kojoj se kuvao. Zagrejte vodu ili domaći temeljac, pa prelijte povrće u šerpi. Promešajte i kuvajte na umerenoj temperaturi oko 40 minuta, dok se čorba ne zgusne. Povremeno mešajte dok dodajete vruću vodu, ako je previše vode isparilo. Posolite, pobiberite i dodajte seckani peršun. Pospite varivo izmrvljenim feta sirom i poslužite toplo.

Prijatno!

Super trik: Evo zašto bi odmah trebalo da ubacite limun u zamrzivač

Preuzmite android aplikaciju.