Kad isprobate ove ukusne meksičke tortilje sigurno ćete ih češće pripremati.
Tortilje se lako prave i zahvalne su jer se možete igrati ukusima. Mogu imati potpuno drugačiji ukus ako im dodate pileće meso, morske plodove, različito povrće i ljute sosove. Mogu se jesti i hladne.
Sastojci:
- 250 grama mlevenog mesa, telećeg
- 1 glavica crvenog luka
- 2 čena belog luka
- 1 supena kašika ulja
- 1 veliki paradajz
- 3 tortilje
- pirinač – prethodno skuvan
- konzerva kukuruza šećerca
- 1 avokado
- konzerva crvenog pasulja
- zelena salata
- 300 grama kačkavalja
- origano – 1 kašičica
- so i biber
- kisela pavlaka – 1 supena kašika
Priprema:
Ugrejte ulje u tiganju na umerenoj temperaturi. Luk i beli luk sitno iseckajte. Propržite ih na kratko u ugrejanom ulju dok ne omekšaju, oko 5 minuta.
Dodajte mleveno meso, pržite, mešajte da izmrvite mleveno meso. Dodajte origano, biber i so. Promešajte.
Dodajte paradajz, isečen na kockice, kukuruz i pasulj. Kuvajte oko 15-20 minuta.
Izrendajte kačkavalj i izgnječite viljuškom avokado.
Ugrejte tortilje jednu po jednu i tiganju na vatri. Na svaku toplu tortilju po dužini sa jedne strane rasporedite po jednu kašiku kačkavalja,namažite ih pavlakom i avokadom i zatim dodajte meso, pirinač i povrće.
Uvijte tortilje, jedan kraj (ili dno) savijte ka unutra da zadržite nadev sa jedne strane. Nakon toga uvijte po dužini kao rolat.