Кад испробате ове укусне мексичке тортиље сигурно ћете их чешће припремати.
Тортиље се лако праве и захвалне су јер се можете играти укусима. Могу имати потпуно другачији укус ако им додате пилеће месо, морске плодове, различито поврће и љуте сосове. Могу се јести и хладне.
Састојци:
- 250 грама млевеног меса, телећег
- 1 главица црвеног лука
- 2 чена белог лука
- 1 супена кашика уља
- 1 велики парадајз
- 3 тортиље
- пиринач – претходно скуван
- конзерва кукуруза шећерца
- 1 авокадо
- конзерва црвеног пасуља
- зелена салата
- 300 грама качкаваља
- оригано – 1 кашичица
- со и бибер
- кисела павлака – 1 супена кашика
Припрема:
Угрејте уље у тигању на умереној температури. Лук и бели лук ситно исецкајте. Пропржите их на кратко у угрејаном уљу док не омекшају, око 5 минута.
Додајте млевено месо, пржите, мешајте да измрвите млевено месо. Додајте оригано, бибер и со. Промешајте.
Додајте парадајз, исечен на коцкице, кукуруз и пасуљ. Кувајте око 15-20 минута.
Изрендајте качкаваљ и изгњечите виљушком авокадо.
Угрејте тортиље једну по једну и тигању на ватри. На сваку топлу тортиљу по дужини са једне стране распоредите по једну кашику качкаваља,намажите их павлаком и авокадом и затим додајте месо, пиринач и поврће.
Увијте тортиље, један крај (или дно) савијте ка унутра да задржите надев са једне стране. Након тога увијте по дужини као ролат.