Kada je napolju prevruće za kuvanje, najbolji obrok su raskošne salate koje će vas zasititi i osvežiti u isto vreme. Koristite letnje povrće i mirisno bilje, a za preliv dajte prednost finom maslinovom ulju.
Sastojci:
- 40 grama kinoe
- 2 konzerve tunjevine
- 2 paradajza
- 2 mlada luka
- 80 mililitra maslinovog ulja
- 3 kašike limunovog soka
- 1 krastavac
- 3 kašike seckane sveže nane
- 2 veze peršuna
- ¼ kašičice soli
- ¼ kašičice crnog bibera
Priprema:
Kuvajte kinoju prema uputstvima na pakovanju. Pomešajte maslinovo ulje, limunov sok, so i biber u velikoj činiji dok se dobro ne sjedine. Umešajte kuvanu kinoju. U međuvremenu iseckajte peršun, krastavac, paradajz, luk i nanu i dodajte u činiju. Dodajte oceđenu tunjevinu. Mešajte sve dok se dobro ne sjedini. Poslužite na sobnoj temperaturi ili ohlađeno iz frižidera.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.