Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ово је најгора храна са којом можете да започнете дан!

Важност доручка свима је одавно позната, али је веома важно и коју храну одаберете за почетак дана. Уравнотежен доручак је важан за ваше здравље.
Фото: Pixabay/Engin_Akyurt

Права храна за доручак може да обезбеди вашем телу корисне хранљиве материје, витамине и минерале који ће вам помоћи да започнете дан на најбољи могући начин.

Многим популарним намирницама које се налазе на многим менијима за доручак недостају важне хранљиве материје и могу нас оставити да осећамо глад много пре следећег оброка.

Такође, популарна храна садржи висок удео додатих шећера, масти и натријума, због чега се осећамо успорено.

Они повећавају ризик од неколико хроничних болести, укључујући дијабетес типа 2, кардиоваскуларне болести и неке врсте рака.

Најгора храна са којом можете да започнете дан је са мало влакана, високим садржајем шећера и засићених масти.

Међу најгорим изборима су популарне слатке житарице за доручак, воћни јогурти са укусом и мусли плочице са високим садржајем шећера, као и производи од рафинисаног брашна као што су бели хлеб, палачинке и кекси.

Наиме, све врсте заслађених житарица, као и слатки напици од кафе, такође су пуни шећера, који се много брже претварају у калорије од здраве хране.

То може довести до негативних ефеката на здравље. Међутим, постоје намирнице за доручак које су (иако су укусно примамљиве) нездраве за вас, а многи стручњаци препоручују да их избаците из исхране.

Šta je bolje: beli pirinač ili smeđi pirinač?

Преузмите андроид апликацију.