Medeno srce je sočan i mekan kolač na kom su odrasle generacije i koji bude sećanja na neka bezbrižna vremena, a recept je više nego jednostavan.
Sastojci:
- 250 grama brašna
- 250 grama šećera
- 2 kašike kakao praha
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 kašičica cimeta
- 150 militara kisele vode
- 300 mililitara mleka
- 50 mililitara ulja
- 2 kašike meda
- 180 grama džema od kajsija
- 200 grama čokolade
- 60 mililitara ulja
Priprema:
U činiji pomešajte sve suve sastojke. Dodajte mleko, kiselu vodu, ulje i med, pa sve dobro promešajte. Smesa treba da bude nešto ređa. Testo izlijte u nauljen i brašnom posut četvrtasti pleh i pecite na 180 stepeni oko 15 minuta. Za to vreme pripremite čokoladu za preliv. Na najnižoj temperaturi ringle otopite čokoladu sa uljem i ostavite da se malo prohladi. Kada je kora pečena izvadite pleh iz rerne, pa premažite sa džemom od kajsija. Glazuru sipajte preko kolača, pa je razlijte naginjanjem pleha u svim pravcima. Ostaviti u frižideru da se glazura stegne, pa tankim nožem kolač isecite na kocke željenje veličine.
Prijatno!
Čiste organizam, jačaju imunitet i regenerišu jetru: 10 čuvara zdravlja
Preuzmite android aplikaciju.