Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Malo drugačije ćufte u paradajz sosu

Malo drugačiji, ali jedan od lakših načina za pravljenje ćufta u paradajz sosu.
Foto: Pixabay/rusticusa
Sastojci:
  • 300 g mešanog mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • šolja  pirinča
  • so
  • biber
  • suvi biljni začin
  • 4 kašike prezle 
  • pola malog luka
  • 1 čen belog luka
  • 3-4 kašike paradajz sosa
  • 1 velika šargarepa
  • celer
  • 1 kašika brašna
  • malo seckanog peršuna
  • 1 kocka za supu od povrća
  • 1 mala sveža crvena paprika
Priprema:

Meso posolite, pobiberite i dodajte malo suvih začina. Pirinač dobro operite i dodajte meso. U meso dodajte i jaje, prezle i sitno seckani crni luk. Smesu dobro izmešajte i formirajte malo veće ćufte. Stavite lonac sa vodom na šporet i malo posolite. Stavite ćufte u vodu da se kuvaju oko 15 minuta. U drugu šerpu stavite malo maslinovog ulja i dodajte biber, celer, beli luk i šargarepu koju ste iseckali na malo veće komade. Sve dinstajte oko pet minuta. Dodajte začine i kašiku brašna. Na kraju dodajte paradajz pire i polako izvadite ćufte iz vode i stavite u sos. Kuvajte još pet do 10 minuta. Na kraju posuti seckanim peršunom.

Prijatno!

Zašto je cink važan mineral i koji su neželjeni efekti ako preterate sa konzumiranjem?

 

Preuzmite android aplikaciju.