Malo drugačiji, ali jedan od lakših načina za pravljenje ćufta u paradajz sosu.
Sastojci:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1 jaje
- šolja pirinča
- so
- biber
- suvi biljni začin
- 4 kašike prezle
- pola malog luka
- 1 čen belog luka
- 3-4 kašike paradajz sosa
- 1 velika šargarepa
- celer
- 1 kašika brašna
- malo seckanog peršuna
- 1 kocka za supu od povrća
- 1 mala sveža crvena paprika
Priprema:
Meso posolite, pobiberite i dodajte malo suvih začina. Pirinač dobro operite i dodajte meso. U meso dodajte i jaje, prezle i sitno seckani crni luk. Smesu dobro izmešajte i formirajte malo veće ćufte. Stavite lonac sa vodom na šporet i malo posolite. Stavite ćufte u vodu da se kuvaju oko 15 minuta. U drugu šerpu stavite malo maslinovog ulja i dodajte biber, celer, beli luk i šargarepu koju ste iseckali na malo veće komade. Sve dinstajte oko pet minuta. Dodajte začine i kašiku brašna. Na kraju dodajte paradajz pire i polako izvadite ćufte iz vode i stavite u sos. Kuvajte još pet do 10 minuta. Na kraju posuti seckanim peršunom.
Prijatno!
Zašto je cink važan mineral i koji su neželjeni efekti ako preterate sa konzumiranjem?
Preuzmite android aplikaciju.