„Torta ludilo“, tako opisuju tortu od plazme i maka. Ovu čuvenu poslasticu opisuju i kao najbržu tortu na svetu, a može se jesti i kada ste na nekom od režima ishrane, ako mleko zamenite vodom, a puter margarinom.
Sastojci:
- 200 grama mlevenog maka
- 150 grama šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 kašike griza
- 600 mililitara mleka
- 150 grama putera
- 350 grama mlevene plazme
- 150 grama mlečne ili bele čokolade
- 70 mililitra slatke pavlake
Priprema:
U manju šerpu stavite mak, šećer, vanilin šećer, griz i mleko da napravite fil. Povremeno mešajte i kada se smesa zgusne (posle 10-ak minuta), u vrelu smesu dodajte puter i mešajte dok se ne istopi. Zatim dodajte mlevenu plazmu u smešu i takođe umešajte. Dobijenu smesu umotajte u kalup prečnika 22 centimetra i stavite u frižider. Za ganaš u manju šerpu stavite čokoladu i slatku pavlaku, promešajte i držite na vatri dok se ne sjedine. Ovaj korak se takođe može uraditi u mikrotalasnoj pećnici. Gotov ganaš premažite preko torte, ukrasite po želji i ostavite u frižideru da se stegne.
Prijatno!
Jednu stvar sa hlebom nikad ne treba da radite – svi grešimo
Preuzmite android aplikaciju.