Možete očekivati spektakularnu večeru – savršeno kuvanog lososa na pari koji je mekan, sočan i prepun ukusa.
Sastojci:
- 1 crni luk
- 4 mlada luka
- 1,5 kilogram fileta lososa
- so
- biber
- 1 kašičica mlevenog korijandera
- 1 kašičica mlevenog kima
- ½ kašičice belog bibera
- 4 čena sitno iseckanog belog luka
- ekstra devičansko maslinovo ulje
- šaka svežeg peršuna
- 1 limun, tanko narezan
- ½ šolje belog vina
Priprema:
Poređajte crni i mladi luk u tepsiju koju ste obložili pek papirom. Preko luka rasporedite filete lososa. Začinite solju i crnim biberom.
U maloj činiji pomešajte korijander, kim i beli biber. Premažite lososa mešavinom začina. Prelijte sa malo ekstra devičanskog maslinovog ulja.
Na losos dodajte beli luk, peršun i preostali mladi luk (poređajte tako da se sve ravnomerno rasporedi po filetima.), a zatim dodajte i kriške limuna preko ribe.
Dodajte još malo ekstra devičanskog maslinovog ulja, a zatim sipajte malo belog vina.
Uključite rernu na 200 stepeni i sačekajte 15 minuta dok riba ne bude gotova. Služite toplo uz čašu belog vina.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.