Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Ледени брег

Колач „Ледени брег“ је класика која увек пролази. У оригиналу се прави са бананама, а ми вам доносимо рецепт за верзију са малинама. Комбинација киселих малина и беле чоколаде савршена је посластица за топлије дане, а припрема је веома једноставна.
Фото: Pixabay/albertoadan
Састојци:
  • 300 г плазма кекса у комадима + 200 мл млека за намакање кекса
За крему:
  • 800 мл пуномасног млека
  • 3 кесице пудинга од ваниле или слатке павлаке
  • 150 г шећера
  • 2 паковања ванилин шећера
  • 120 г путера 150 г
  • беле чоколаде за кување
  • 200 мл слатке павлаке за декорацију
  • 200 г малина
Припрема:

Пудинг и шећер помешати са децилитром млека, а остатак млека загрејати. Скувати густи пудинг уз стално мешање. Готов пудинг прекријте провидном фолијом и охладите. У охлађен пудинг умутити путер собне температуре, па додати отопљену белу чоколаду. Формирајте први слој брда тако што ћете на дно тепсије ставити четири по четири кекса натопљена млеком. Пазите да се кекс не натопи превише, јер ће се тада распасти. Прелијте четвртином креме и утисните половину малина. Следећи слој брда састоји се од три пута четири кекса. Поново га премажите кремом и утисните малине. Поновите поступак – тако да у следећем слоју буду два кекса, а у последњем један кекс. Украсите торту шлагом и воћем по жељи. Оставите у фрижидеру најмање шест сати пре сечења.

Пријатно!

Mnogi bacaju njegov deo, a nisu svesni šta rade: Ova namirnica je blago za naš organizam

Преузмите андроид апликацију.