Kolač „Ledeni breg“ je klasika koja uvek prolazi. U originalu se pravi sa bananama, a mi vam donosimo recept za verziju sa malinama. Kombinacija kiselih malina i bele čokolade savršena je poslastica za toplije dane, a priprema je veoma jednostavna.
Sastojci:
- 300 g plazma keksa u komadima + 200 ml mleka za namakanje keksa
Za kremu:
- 800 ml punomasnog mleka
- 3 kesice pudinga od vanile ili slatke pavlake
- 150 g šećera
- 2 pakovanja vanilin šećera
- 120 g putera 150 g
- bele čokolade za kuvanje
- 200 ml slatke pavlake za dekoraciju
- 200 g malina
Priprema:
Puding i šećer pomešati sa decilitrom mleka, a ostatak mleka zagrejati. Skuvati gusti puding uz stalno mešanje. Gotov puding prekrijte providnom folijom i ohladite. U ohlađen puding umutiti puter sobne temperature, pa dodati otopljenu belu čokoladu. Formirajte prvi sloj brda tako što ćete na dno tepsije staviti četiri po četiri keksa natopljena mlekom. Pazite da se keks ne natopi previše, jer će se tada raspasti. Prelijte četvrtinom kreme i utisnite polovinu malina. Sledeći sloj brda sastoji se od tri puta četiri keksa. Ponovo ga premažite kremom i utisnite maline. Ponovite postupak – tako da u sledećem sloju budu dva keksa, a u poslednjem jedan keks. Ukrasite tortu šlagom i voćem po želji. Ostavite u frižideru najmanje šest sati pre sečenja.
Prijatno!
Mnogi bacaju njegov deo, a nisu svesni šta rade: Ova namirnica je blago za naš organizam
Preuzmite android aplikaciju.