Leti volimo kolače koji se ne peku i koji su brzo gotovi, a i ako sadrže kokos, to je letnji desert kome malo ko može da odoli. Recept za takvu tortu je predstavljen u nastavku, a oduševiće vas jer kada se dobro ohladi, podseća na sladoled.
Sastojci:
- 300 grama mlevenog keksa
- 180 grama putera
- malo hladnog mleka
- 12 sitnih keksa
- 2 kašike namaza od bele čokolade
- 350 mililitra slatke pavlake
- 250 grama maskarpone sira
- 40 grama šećera u prahu
- 100 grama bele čokolade
- 2 velike kašike namaza od bele čokolade (ili kokosa)
- 5 kašika kokosa
Priprema:
U mleveni keks dodati otopljeni puter i malo mleka, dobro izmešati i utisnuti u kalup prečnika 24 k 24. Podlogu od keksa premazati sa dve kašike namaza od bele čokolade. Petit keks umočite u toplo mleko i poređajte na podlogu od keksa. Maskarpone sir i šećer u prahu pomešati pa lagano umešati šlag koji smo prethodno umešali u posebnoj posudi dok ne postane čvrst. U smesu dodajte otopljenu belu čokoladu i namaz od kokosa ili bele čokolade, pa kratko mešajte na najmanjoj brzini da se sve sjedini. Na kraju u kremu dodajte kokos. Stavite kremu preko podloge od keksa. Belu čokoladu ili kokosov namaz zagrejte u mikrotalasnoj pećnici i prelijte preko kreme. Ukrasite po želji i dobro ohladite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.