Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Lazanje sa povrćem i mesom

Lazanje sa povrćem i mesom, ručak u kome ćete uživati.
Foto: Pixabay/Panerai
Sastojci:
  •  1 pakovanje testa za lazanje 
  • 750 mililitara paradajz sosa
  • 250 grama mlevene govedine
  • 1 luk
  • so biber
  • 250 mililitara pavlake
  • 250 grama seckanog spanaća
  • 150 grama feta sira
  • par kašičica nane
  • bešamel sos
  • 3 kašike putera
  • 3 kašike brašna
  • 1/2 litra mleka
  • 200 grama sira ili drugog tvrdog sira
Priprema:

Propržite mlevenu govedinu sa lukom i začinite po želji. Pavlaku pomešajte sa seckanim spanaćem, feta sirom i nanom. Posolite i pobiberite po ukusu. Ređati sloj paradajza, pa listove za lazanje, pa sloj sira i spanaća, pa sloj mesa, pa opet sloj paradajza i tako dok se smesa ne potroši. Završite sa listovima za lazanje. Pokrijte i pecite 25 do 30 minuta na 200 stepeni dok sve unutra ne omekša, zatim otkrijte, prelijte bešamel sosom i pecite nepoklopljeno još 15 minuta dok ne porumeni, pa izvadite iz rerne. Pokrijte i ostavite da se ohladi najmanje 30 minuta pre serviranja da bi se lakše sekle. Za bešamel sos rastopite puter na umerenoj temperaturi. Dodati brašno i mleko i kuvati lagano dok se sve ne zgusne uz stalno mešanje. Kada se zgusne dodati rendani tvrdi sir, pa mešati dok se ne istopi, pa skloniti sa šporeta. Sačekajte da se malo ohladi, pa prelijte preko lazanja.

Prijatno!

Koji ljudi ne bi trebalo da konzumiraju đumbir?

Preuzmite android aplikaciju.