Lagana voćna torta je odličan izbor za letnje vrućine. Tražimo nešto brzo za pripremu bez kuvanja i pečenja, a slatko-kiselo kombinacija je posebno dobra leti.
Sastojci:
- 300 g mlevenog keksa
- 120 g margarina ili putera
- 120 ml mleka
- 3- 4 kašike nutele
- 400 ml pavlake za šlag
- 400 g krem sira
- 3 kašike šećera u prahu
- 500 g kajsija
- 200 g bele čokolade
Priprema:
Za podlogu u činiju dodajte izlomljeni keks, otopljeni margarin ili puter i mleko. Kombinujte sastojke. Istresite smesu i rasporedite je na pleh. Zatim pokrijte keks nutelom. Stavite u frižider dok pripremite ostatak. Za kremu oprati i iseći kajsije na kockice. U činiju dodati krem sir, šećer u prahu i šlag, umutiti mikserom da se malo stegne. Dodajte pripremljene kajsije i pomešajte lopaticom. Nanesite kremu na podlogu. Za glazuru dodajte šlag u belu čokoladu ( sitno narezanu). Otopite u mikrotalasnoj ili na pari i premažite kremom. Stavite tortu u frižider da se stegne.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.