Ovaj osvežavajući desert mogao bi da oduševi ljubitelje čiz kejka. Torta od jogurta sa jagodama je sočna i ukusna i veoma laka za pripremu.
Sastojci:
- 3 grčka jogurta
- 120 grama šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 6 listova želatina
- 2 kesice šlaga
- 400 grama jagoda
- 125 grama otopljenog putera
- 250grama keksa
- 2 kašike smeđeg šećera
Priprema:
Keks sameljite, pomešajte sa šećerom i dodajte otopljeni puter. Utisnite smesu u kalup željenog prečnika i pecite 3 do 5 minuta na 180 stepeni. Ostavite da se podloga ohladi. Pomešajte jogurt i šećer. Pripremite želatin prema uputstvu i dodajte ga u jogurt. Umutiti šlag mikserom, dodati u krem i sve dobro izmešati. Jagode stavite u kalup sa podlogom od keksa, prelijte kremom i stavite u frižider preko noći. Po želji možete ga ukrasiti svežim jagodama ili nakon hlađenja napraviti preliv od bobičastog voća.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.