Ako ste se za zasitili domaće kuhinje i dosta vam je kuvanja i pravljenja jednih te istih jela, probajte malo orijentalnu kuhinju. Probajte ovu savršenu kombinaciju kus-kusa sa pilećim mesom.
Sastojci:
- 2 pileća karabatka
- 1 glavica luka
- 2 šargarepe
- 1 crvena paprika
- 1 žuta paprika
- 1 tikvica
- 2-3 špargle iz konzerve
- 1 kašičica crvenog bibera
- 1 kašičica kima
- 2 šolje kus-kusa
- maslinovo ulje
- so i biber
Priprema:
Meso narežite na kockice. Naseckajte luk. Očistite paprike i narežite ih na veće kockice. Ogulite šargarepu i naseckajte je na komade. Tivicu operite i isecite na komade.
Na maslinovom ulju malo popržite luk, dodajte meso, dinstajte desetak minuta pa dodajte povrće. Dinstajte dok ne omekša. Začinite.
U zasebnoj posudi u slanoj vodi skuvajte kus-kus. Možete ga i staviti u vodu pa u mikrotalasnu na 2 minuta. Kus-kus se brzo kuva. Potom ga procedite i isperite pod mlazom hlade vode. Kus-kus pomešajte s piletinom i povrćem, posolite, pobiberite i pospite origanom.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.