Savršen desert koji treba probati.
Sastojci:
- 500 mililitara crnog vina
- 2 štapića cimeta
- 4 kruške
- 4 karanfilića
- 2 zvezdice anisa
- 1 vanilin šećer
- 100 grama šećera
- 200 mililitara slatke pavlake
Priprema:
U vino dodajte šećer, cimet, karanfilić, anis, vanilin šećer i zagrejte do ključanja. Kruške oljuštite, vodeći računa da zadrže oblik i peteljku. Stavite ih u vino i kuvajte 15 do 30 minuta. Tokom kuvanja okrenite kruške da poprime ujednačenu boju. Skuvane kruške ostaviti da se ohlade u vinu. Umutite slatku pavlaku i poslužite sa kruškama.
Prijatno!
Zašto se kaže „Kao da je pao sa kruške“? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku
Preuzmite android aplikaciju.