Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Крушке са чоколадним преливом

Крушке су воће богато влакнима и природним шећерима, савршено за лагане и здраве десерте. У овом рецепту, нежна текстура куване крушке комбинована је са топлим чоколадним преливом, стварајући комбинацију којој је тешко одолети.
Фото: Pixabay/ bonbon95
Састојци:
  • 80 г чоколаде за кување
  • 4 крушке
  • 200 г шећера
  • 1 кашика путера
  • ½ шоље павлаке за кување
  • 2 кесице ванилиног шећера
  • 50 г млевених лешника
  • кора цимета
  • лимун
Припрема:

Ољуштите крушке, издубите средину и оставите их са дршкама. Ставите шећер, цимет, ванилини шећер, сок од лимуна у воду и кувајте неколико минута. Додајте крушке и кувајте око 15 минута. Извадите крушке, оцедите и охладите. У малој шерпи загрејте павлаку за кување до кључања, додајте путер, чоколаду за кување и све сједините на лаганој ватри.

Крушке ставите у десертне тањире, прелијте припремљеном чоколадом и послужите са сладоледом, сецканим лешницима и наном.

Пријатно!

Најскупљи сладолед на свету прави се у Јапану

Преузмите андроид апликацију.