Крушке су воће богато влакнима и природним шећерима, савршено за лагане и здраве десерте. У овом рецепту, нежна текстура куване крушке комбинована је са топлим чоколадним преливом, стварајући комбинацију којој је тешко одолети.

Састојци:
- 80 г чоколаде за кување
- 4 крушке
- 200 г шећера
- 1 кашика путера
- ½ шоље павлаке за кување
- 2 кесице ванилиног шећера
- 50 г млевених лешника
- кора цимета
- лимун
Припрема:
Ољуштите крушке, издубите средину и оставите их са дршкама. Ставите шећер, цимет, ванилини шећер, сок од лимуна у воду и кувајте неколико минута. Додајте крушке и кувајте око 15 минута. Извадите крушке, оцедите и охладите. У малој шерпи загрејте павлаку за кување до кључања, додајте путер, чоколаду за кување и све сједините на лаганој ватри.
Крушке ставите у десертне тањире, прелијте припремљеном чоколадом и послужите са сладоледом, сецканим лешницима и наном.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.