Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Krompir u kori poznatiji kao krompir u gaćama

Običan krompir je nepresušan izvor kulinarske inspiracije – kuvamo ga, pržimo, dinstamo i pečemo. Za danas predlažemo svima omiljeni krompir iz rerne, krompir u kori ili kako ga mnogi zovu krompir u gaćama.
Foto: Pixabay/RitaE

Sastojci:

  • 1 kilogram krompira približno iste veličine
  • malo maslaca ili puter
  • 200 grama pančete ili  slanine
  • pola kašike ruzmarina
  • kajmak
  • so
Priprema:

Uključite rernu da se zagreje. Recimo na 180 stepeni. Krompir dobro operite, ali ga nemojte guliti. Očistite ga od klica i odrežite loše delove ako ih ima. Ako je potrebno, prepolovite krompire tako da svi budu približno iste veličine. Tepsiju tanko premažite puterom. Svaki krompir (polovinu krompira) posebno natrljajte solju, ali pazite da ne presolite. Slani krompir poređajte jedan do drugog u podmazan pleh.  Kada ste napunili tepsiju, sve stavite u zagrejanu rernu. Dok se krompir peče, isecite slaninu na potreban broj komada. Kada procenite da je krompir skoro pečen, na njega rasporedite seckanu slaninu. Preko slanine pospite ruzmarin. Ostavite da se peče još 10 minuta. Kada slanina porumeni, kada dobije hrskave krajeve i krompir omekša da viljuška lako uđe tada je gotovo, izvadite ga iz rerne i poslužite uz kuglu kajmaka.

Prijatno!

Ugljeni hidrati koje smete da jedete i kada ste na dijeti

Preuzmite android aplikaciju.