Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kremasti kolač od bundeve

Isprobajte recept za kremastu tortu od bundeve.
Foto: Pixabay/Arcaion
Sastojci:
  • 50 grama putera
  • 35 grama smeđeg šećera
  • 1 jaje
  • 80 grama brašna
  • 45 grama karamele
  • 10 mililitra slatke pavlake
  • 2 grama praška za pecivo
  • 1 jabuka prstohvat soli
  • cimet
  •  250 grama maskarponea
  • 200 grama svežeg sira
  • 95 grama šećera
  • 300 grama pirea od bundeve
  • 2 jaja
  • 80 mililitra slatke pavlake
Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh obložite papirom za pečenje. Umutiti puter sobne temperature sa šećerom 2-3 minuta. Dodajte jaje i ponovo umutite. Zatim karamela. Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte u glavnu mešavinu, ali tucite minimalnom brzinom. Dodajte pavlaku. Ogulite jabuku i isecite je na male kockice. Sipajte testo na pleh i poravnajte ga špatulom. Odozgo obilno pospite jabukom. Pospite jabuke cimetom. Pecite oko 10-15 minuta dok ne porumeni. Za pripremu pirea od bundeve potrebno je samo da ispečete bundevu dok ne omekša, a zatim je izmrvite u blenderu. Zagrejte rernu na 110-130 stepeni. Pomešajte sve sastojke za fil i umutite u blenderu dok ne postane glatka smesa. Podlogu prelijte filom od sira i pecite 90 do 120 minuta. Ohladite u ugašenoj rerni i stavite u frižider na 6 sati. Izvadite iz kalupa i poslužite.

Prijatno!

Recept dana: Kolač „na čaše“ sa jabukama, grizom i orasima

Preuzmite android aplikaciju.