Isprobajte recept za kremastu tortu od bundeve.
Sastojci:
- 50 grama putera
- 35 grama smeđeg šećera
- 1 jaje
- 80 grama brašna
- 45 grama karamele
- 10 mililitra slatke pavlake
- 2 grama praška za pecivo
- 1 jabuka prstohvat soli
- cimet
- 250 grama maskarponea
- 200 grama svežeg sira
- 95 grama šećera
- 300 grama pirea od bundeve
- 2 jaja
- 80 mililitra slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, pleh obložite papirom za pečenje. Umutiti puter sobne temperature sa šećerom 2-3 minuta. Dodajte jaje i ponovo umutite. Zatim karamela. Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo i solju. Dodajte u glavnu mešavinu, ali tucite minimalnom brzinom. Dodajte pavlaku. Ogulite jabuku i isecite je na male kockice. Sipajte testo na pleh i poravnajte ga špatulom. Odozgo obilno pospite jabukom. Pospite jabuke cimetom. Pecite oko 10-15 minuta dok ne porumeni. Za pripremu pirea od bundeve potrebno je samo da ispečete bundevu dok ne omekša, a zatim je izmrvite u blenderu. Zagrejte rernu na 110-130 stepeni. Pomešajte sve sastojke za fil i umutite u blenderu dok ne postane glatka smesa. Podlogu prelijte filom od sira i pecite 90 do 120 minuta. Ohladite u ugašenoj rerni i stavite u frižider na 6 sati. Izvadite iz kalupa i poslužite.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.