Kremasta supa od pečuraka sa kockicama prepečenog hleba.
Sastojci:
- 500 grama pečuraka po izboru
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 litar povrtnog temeljca
- 1 čen belog luka
- malo seckanog peršuna
- so
- biber
- kocke hleba
- 100 mililitara mleka ili pavlake
- 3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Očistite i iseckajte pečurke. Luk iseći na sitne komade i pržiti. Dodajte pečurke i dinstajte oko 10 minuta. Pred kraj dodati iseckan beli luk. Prelijte supom, malo posolite i pobiberite i ostavite da se kuva oko 15 minuta. Peršun sitno iseckati, a komadiće hleba tostirati na suvom tiganju dok ne dobiju žućkastu boju. Za krem supu izmiksajte pečurke u blenderu ili štapnim mikserom. Ako je previše gusto, dodajte mleko ili pavlaku. Na kraju supu pospite peršunom i dodajte komade prepečenog hleba.
Prijatno!
Ako ste uvek gladni ovih 5 „običnih“ namirnica će zaustaviti taj osećaj
Preuzmite android aplikaciju.