Idu hladniji dani, obradujte svoje stomake toplom krem supom.
Sastojci:
- 4-6 glavica belog luka
- 1/2 crnog luka
- 1 grančica timijana
- 700 ml supe od povrća ili pilećeg mesa
- 60 grama parmezana
- 1 krompir (može i više ako želite gušću supu)
- 475 mililitara biljnog ili kravljeg mleka po izboru
- 60 mililitara suvog belog vina
- krutoni i peršun za posipanje
- so
- biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. Uklonite vrhove sa glavica belog luka i unutra prelijte malo maslinovog ulja i soli. Svaku posebno umotajte u aluminijumsku foliju i pecite 45 minuta do sat vremena. Kada su pečeni ostavite da se ohlade. Krompir isecite na kockice i kuvajte dok ne omekša (8-10 minuta). Luk iseckati i propržiti. Ohlađeni beli luk iscedite iz ljuske i prebacite u blender. Dodajte luk i komadiće krompira i promešajte. Sipajte u šolju mleka i mešajte dok smesa ne postane glatka. Prebacite smešu u veliki lonac i zagrejte. Dodajte preostalo mleko i čorbu i dodajte majčinu dušicu. Sipajte belo vino i kuvajte na tihoj vatri dok alkohol ne ispari. U supu umešajte parmezan i posolite i pobiberite po ukusu. Po želji dodajte parče putera. Izvadite majčinu dušicu i prelijte supom sa dodatkom kockica hleba i peršuna.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.