Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Крем супа од белог лука

Иду хладнији дани, обрадујте своје стомаке топлом крем супом.
Фото: Pixabay/Couleur
Састојци:
  •  4-6 главица белог лука
  • 1/2 црног лука
  • 1 гранчица тимијана 
  • 700 мл супе од поврћа или пилећег меса
  • 60 грама пармезана
  • 1 кромпир (може и више ако желите гушћу супу) 
  • 475 милилитара биљног или крављег млека по избору 
  • 60 милилитара сувог белог вина
  • крутони и першун за посипање
  • со
  • бибер
Припрема:

Загрејте рерну на 200 степени. Уклоните врхове са главица белог лука и унутра прелијте мало маслиновог уља и соли. Сваку посебно умотајте у алуминијумску фолију и пеците 45 минута до сат времена. Када су печени оставите да се охладе. Кромпир исеците на коцкице и кувајте док не омекша (8-10 минута). Лук исецкати и пропржити. Охлађени бели лук исцедите из љуске и пребаците у блендер. Додајте лук и комадиће кромпира и промешајте. Сипајте у шољу млека и мешајте док смеса не постане глатка. Пребаците смешу у велики лонац и загрејте. Додајте преостало млеко и чорбу и додајте мајчину душицу. Сипајте бело вино и кувајте на тихој ватри док алкохол не испари. У супу умешајте пармезан и посолите и побиберите по укусу. По жељи додајте парче путера. Извадите мајчину душицу и прелијте супом са додатком коцкица хлеба и першуна.

Пријатно!

Kako da napravite najsavršeniji pire krompir?

Преузмите андроид апликацију.