Kakao krem sa urmama i avokadom, desert za podizanje raspoloženja.

Sastojci:
Podloga:
- 50 g urmi
- 100 g grubo mlevenih badema ili lešnika
- 80 g mlevenog integralnog keksa
- malo cimeta
- 1-2 kašičice javorovog sirupa
Krem:
- 2 zrela avokada
- 3-4 kašike kakaoa
- 1 banana
- 1 vanilin šećer
- 3-4 kašike meda ili javorovog sirupa
Priprema:
Očistite koštice od urmi i sitno ih iseckajte. Ako su suvi, potopite ih u toplu vodu 15 minuta. Dodajte grubo iseckane bademe ili lešnike, po želji, cimet i zdrobljene kekse. Sve dobro izmešajte dodavanjem javorovog sirupa tako da dobijete lepljivu smesu. Zatim osnovnu smesu rasporedite u činije za serviranje koje ste prethodno posuli keksom i ostavite u frižideru dok pripremate čokoladni krem sa avokadom. Krem ćete pripremiti tako što ćete avokado prepoloviti, viljuškom odvojiti meso od kore i staviti u blender. Kakao otopite u 100 mililitara vrele vode i dobro promešajte. Dodajte u blender zajedno sa bananom, vanilin šećerom i medom. Sve miksajte u blenderu dok ne dobijete glatku smesu. Dobijenu smešu nanesite na podlogu. Držite u frižideru do serviranja. Ukrasite po želji.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.