Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Ако желите боље памћење не једите ове намирнице

Ако желите да останете фокусирани, будни, у доброј менталној и физичкој форми, требало би да избегавате неке од ових намирница или их барем једете у малим количинама.
Фото: Pixabay/Shirley810

Када је храна у питању, морамо имати на уму да постоје све врсте намирница које су велики савезници у борби против вишка килограма или које стимулишу наше когнитивне функције, али је важно имати на уму да постоје и намирнице које имају супротан ефекат. на нашем мозгу.

Храна богата индустријским шећером

Индустријски шећер и производи који га садрже нису лоши само за ваше тело, већ и за ваш мозак. Честа конзумација великих количина шећера може створити бројне неуролошке проблеме и ослабити ваше памћење. Због тога се препоручује смањен унос индустријског шећера и слаткиша, а као замена је назначена конзумација свежег воћа.

Прерађени протеини

Протеини изграђују ваше мишиће и неопходни су за правилно функционисање вашег тела. Прерађени протеини се налазе углавном у месним производима као што су салама и кобасице. За разлику од природних протеина који помажу телу да изолује нервни систем, прерађени протеини имају супротан ефекат на ваше тело.

Пржена храна

Пржена храна, посебно пржена у дубоком уљу, може утицати на ваше понашање и когнитивне функције, за шта је заслужан хормон који изазива хиперактивност код одраслих, али и деце. Пржена и прерађена храна полако уништава нервне ћелије које се налазе у мозгу.

Прерађена храна

Баш као и пржена храна, прерађена храна и готова храна утичу на ваш централни нервни систем. То се односи на конзервисану и полупроизводену храну, која је све чешћа у супермаркетима. Она повећава ризик од развоја дегенеративне болести мозга касније у животу, као што је Алцхајмерова болест.

Храна која садржи пуно соли

Слана храна утиче на крвни притисак и лоше утиче на срце. Храна која садржи велике количине соли или натријума такође може утицати на ваше когнитивне функције и нарушити вашу способност размишљања. Иначе, неки научници тврде да слана храна утиче и на развој ваше интелигенције.

Jednostavna promena dnevne rutine može vam pomoći da izgubite višak kilograma

Преузмите андроид апликацију.