Svi ljubitelji pečuraka znaju da se od pečuraka može napraviti veliki broj specijaliteta, jedan od specijaliteta je svakako i krem čorba od pečuraka.
Sastojci:
- 1 kilogram šampinjona
- 200 grama pečuraka bukovača
- 1 šargarepa
- 1 krompir
- 1 glavica crnog luka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kisela pavlaka
- so
- vegeta
- biber
- peršun
- 100 grama krutona
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno na kockice. Pečurke operite, očistite pa ih sitnije isecite na listice.
U šerpu u kojoj će se kuvati čorba stavite malo ulja, zagrejte pa dodajte luk da se proprži. Luk pržite dok ne postane staklast. Zatim luku dodajte pečurke, promešajte, dodajte vegetu, posolite i pobiberite. Pustite pečurke da se prže 2-3 minuta, ne duže pa zalijte sve sa 2 litra vode i dodajte šargarepu i krompir. Voda kojom zalivate trebalo bi da bude mlaka, nikako hladna. Ostavite na jakoj vatri dok voda ne proključa. Zatim smanjite vatru, poklopite i ostavite da se kuva. Posle 20-30 minuta kuvanja, pojačajte vatru tako da čorba ključa, sipajte polako pavlaku u čorbu uz neprekidno mešanje. Ostavite na vatri još 5-10 minuta uz mešanje, pa kada je čorba gotova, sklonite sa vatre i sve izmiksajte štapnim mikserom.
Čorba od pečuraka služi se u tanjirima posuta sitno iseckanim peršunom i krutonima.
Prijatno!
Mnogi to rade pogrešno: Ovo je jedini pravi način da čuvate i očistite šampinjone
Preuzmite android aplikaciju.