Једна од најпопуларнијих посластица градских ресторана, колач са маком и белом чоколадом.
Састојци:
- 8 јаја
- 300 грама беле чоколаде
- 400 грама мака
- 3 кашике шећера у праху
- 50 грама маслаца
- 2 кашике кристал шећера
Припрема:
Жуманца одвојите од беланаца и умутите их са шећером у праху. Отопите белу чоколаду на пари, па помешајте с маком и отопљеним маслацем. Ту смесу додати у умућена жуманца и све сјединити миксером. Беланца умутити са кристал шећером и прстохватом соли у чврст снег. Прво мутити беланца уз постепено додавање шећера. Затим беланца додати у претходну смесу и све сјединити шпатулом. Излити у калуп и пећи на 160 степени док колач не порумени. Прелити белом чоколадом по жељи.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.