Старомодан, укусан и једноставан за прављење, овај дезерт од брескви је савршена посластица за вреле дане. Одлично се слаже уз сладолед од ваниле.
Састојци:
- 6 ољуштених зрелих брескви или брескве из компота
- 1/4 шоље смеђег шећера
- 3 кашике брашна
- 1 кашичица лимуновог сока
- 1/2 кашичице нарендане лимунове корице
- 1/2 кашичице млевеног цимета
Прелив:
- 1 шоља брашна
- 1 шоља шећера
- 1 кашичица прашка за пециво
- 1/4 кашичице соли
- 1/4 кашичице млевеног мушкатног орашчића
- 1 велико јаје, лагано умућено
- 1/2 шоље путера, растопљеног и охлађеног
Припрема:
Загрејте рерну на 200 степени. Ставите брескве на дно плеха за печење. У мањој чинији помешајте смеђи шећер, брашно, лимунов сок, корицу и цимет, а затим ову смесу поспите по бресквама. Поређајте још један слој брескви.
Затим помешајте брашно, шећер, прашак за пециво, со и мушкатни орашчић. У смесу додајте умућено јаје и мешајте док не добијете глатку текстуру коју ћете посути по другом слоју брескви. Преко овог прелива равномерно прелијте отопљени путер. Пеците 35-40 минута. По жељи послужите са сладоледом од ваниле.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.