Napravite ukusan, sočan, istinski prolećni kolač od šargarepe koji će krasiti vašu uskršnju prazničnu trpezu i kome niko neće moći da odoli. Ovaj kolač će vas osvojiti mirisom i sočnošću, kao i izgledom već na prvi zalogaj, a možda će postati i vaš omiljeni uskršnji desert.

Sastojci:
- 4 jaja
- 250 putera
- 200 g šargarepe
- 200 g šećera (može i smeđi šećer)
- 1 vanilin šećer
- 100 g mlevenih oraha
- 250 g običnog brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 1 kašičica začina za medenjak
- 1 kašičica đumbira u prahu
- 200 g krem sira
- 175 g šećera u prahu
- 50 g putera
Priprema:
Rastopite puter i u dubljoj posudi kratko pomešajte sa jajima, šećerom i vanilin šećerom.
Dodajte šargarepu koju ste narendali na krupnijoj strani rende. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i začinima, kao i mlevene orahe, pa sve dobro izmešati.
Smesu sipajte u podmazan i papirom obložen pleh prečnika 20-22 cm, stavite u zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 55-60 minuta.
Izvadite tortu iz rerne, kratko ohladite u plehu, pa izvadite iz kalupa i prebacite na rešetku za hlađenje.
Napravite krem sir: u činiji pomešajte krem sir i omekšali puter, dodajte šećer u prahu i ponovo dobro promešajte.
Napravite ukrase: obojite marcipan ili fondant u narandžastu i zelenu boju i napravite male šargarepe ili ukrasite ukrasima po želji.
Ohlađenu tortu premažite krem sirom i ukrasite ukrasima koje ste napravili.
Ako tražite još ideja za kremaste torte, jednostavne torte, pite i štrudle, inspirišite se našom listom od 100 slatkih recepata na jednom mestu.
Prijatno!
Šta je efikasnije: 10 hiljada koraka dnevno ili 30 minuta treninga
Preuzmite android aplikaciju.