Колач од паленте је право изненађење за непце – лаган, мирисан и савршено избалансиран. Комбинација благе текстуре и хрскавих бадема даје му посебан шарм, док кора поморанџе доноси дашак свежине сваком залогају.

Састојци:
- 100 г паленте
- 200 г шећера
- 240 г бадема
- 200 г путера
- 2 ванилин шећера
- ½ прашка за пециво
- 3 јаја
- 2 кашике рендане коре поморанџе
- 0,2 л сока од поморанџе
- 200 г шећера
- 2 ванилин шећера
Припрема:
У сок од поморанџе додајте обични и ванилин шећер, прокувајте агду и охладите. У дубокој посуди помешајте омекшали путер, јаја и шећер. Затим додајте рендану кору поморанџе и ванилин шећер. Сједините, затим додајте паленту, половину прашка за пециво и млевене бадеме. Све помешајте да се састојци сједине. Пеците у рерни на 180 степени око 30 минута. Извадите из рерне, прелијте хладним сирупом, охладите и послужите. По жељи поспите сецканим бадемима.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.