Bundeva je odlična za supe, njoke i mnoga druga jela, ali je fantastična i u kolačima.
Sastojci:
- 100 grama pirea od pečene bundeve
- 100 grama oštrog brašna
- 3 velika jaja
- 4 kašike braon šećera
- 80 grama putera
- 1 prašak za pecivo
- 1oo grama krem sira
- 50 grama šećera u prahu
- nekoliko kapi arome vanile
Priprema:
Okrugli kalup premazati puterom i posuti brašnom. Pomešajte puter sobne temperature sa šećerom. Odvojite belanca od žumanaca, a žumanca dodajte puteru i dobro mešajte dok se sastojci ne sjedine. Dodajte pire od bundeve i promešajte. Pomešati brašno sa praškom za pecivo i umutiti belanca. Naizmenično dodajte mešavini bundeve dok se svi sastojci ne potroše. Mešajte ručno i nežno. Smesu sipajte u kalup i pecite oko 40 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni Celzijusa. Kolač je gotov kada se odvoji od kalupa i kada mu je površina čvrsta. Za svaki slučaj proverite tortu čačkalicom pre nego što je izvadite iz rerne. Ostavite da se potpuno ohladi. Pripremite kremu. Isecite mahunu vanile i nožem ostružite semenke iznutra, koje ćete zatim dodati siru. Dodajte šećer u prahu u činiju i mešajte dok se sastojci ne sjedine u glatku kremu. Kada se kolač ohladi, iseći ga na tri kore. Na donju koru stavite trećinu kreme i premažite, prekrijte drugom korom na koju ćete staviti drugu trećinu krema pa na vrh staviti treću koru i premazati ostatkom kreme po celoj torti.
Prijatno!
Pogledajte šta znači samo pet kilograma viška za vaše zdravlje
Preuzmite android aplikaciju.