Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kolač od bundeve sa čokoladnim prelivom

Znamo svi da je bundeva kraljica jeseni. Čest je gost naših trpeza, odlična u potažu, pečena ili u kolačima. Na koji god način da je pripremite nećete pogrešiti. Nas predlog za danas je kolač od bundeve sa čokoladnim prelivom.
Foto: Pixabay/anasegota
Sastojci:
  • 100 grama brašna
  • 2 kašike cimeta
  • 1 cela manja bundeva
  • 50 grama crne čokolade
  • 3 kašike arome vanile
  • 2 jajeta
  • 200 grama keksa
  • 50 grama maslaca
  • 200 grama  šećera
  • 1 gram muskatnog oraha
  • 150 grama belog sira
Priprema:

Bundevu isecite na komade i pecite je u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne postane potpuno mekana.

U blenderu izmrvite keks i sjedinite ga sa cimetom i maslacem, pa dobijeno testo za koru pecite u okrugloj modli na 180 stepeni oko 10 minuta.

Ohlađenu bundevu ispasirajte u blenderu. Za fil umutite jaja, dodajte svež sir, šećer, ekstrakt vanile, brašno i muskatni orah.

Smesu sjedinite sa bundevom i fino je ujednačite mikserom. Smesu stavite preko delimično ispečene kore, pa pecite u rerni još 20 minuta na 180 stepeni.

Pre serviranja kolač od bundeve prelijte rastopljenom crnom čokoladom.

Za šta je sve dobra „Kraljica jeseni“

Preuzmite androidaplikaciju.