Znamo svi da je bundeva kraljica jeseni. Čest je gost naših trpeza, odlična u potažu, pečena ili u kolačima. Na koji god način da je pripremite nećete pogrešiti. Nas predlog za danas je kolač od bundeve.
Sastojci:
- 100 grama brašna
- 2 kašike cimeta
- 1 cela manja bundeva
- 50 grama crne čokolade
- 3 kašike arome vanile
- 2 jajeta
- 200 grama keksa
- 50 grama maslaca
- 200 grama šećera
- 1 gram muskatnog oraha
- 150 grama belog sira
Priprema:
Bundevu isecite na komade i pecite je u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta ili dok ne postane potpuno mekana. U blenderu izmrvite keks i sjedinite ga sa cimetom i maslacem, pa dobijeno testo za koru pecite u okrugloj modli na 180 stepeni oko 10 minuta. Ohlađenu bundevu ispasirajte u blenderu. Za fil umutite jaja, dodajte svež sir, šećer, ekstrakt vanile, brašno i muskatni orah. Smesu sjedinite sa bundevom i fino je ujednačite mikserom. Smesu stavite preko delimično ispečene kore, pa pecite u rerni još 20 minuta na 180 stepeni. Pre serviranja kolač od bundeve prelijte rastopljenom crnom čokoladom.
Preuzmite androidaplikaciju.