Jeftin i ukusan desert koji uspe baš svaki put.
Sastojci:
Biskvit
- 400 mililitara jogurta
- 200 grama šećera
- 300 grama glatkog brašna
- 120 mililitara suncokretovog ulja
- 30 grama kakaa
- 2 kašike sode bikarbone
Glazura
- 150 grama putera
- 150 grama crne čokolade
- 100 grama šećera
- 100 mililitara mleka
Priprema:
Napravite biskvit. Zagrejte rernu na 185 stepeni. U činiju stavite jogurt, brašno, šećer, ulje, kakao i sodu bikarbonu i mešajte mikserom 2 do 3 minuta da dobijete glatku smesu. Sipajte u pleh koji ste premazali sa malo ulja i posuli brašnom da se biskvit ne bi lepio. Pecite 20 do 25 minuta. Preliti glazurom. Otopite puter na pari, pa dodajte sitno iseckanu čokoladu i mešajte dok se potpuno ne istopi. Dodati šećer i mleko i mešati dok ne dobijete glatku smesu. Ohlađenu tortu prelijte čokoladnom glazurom.
Prijatno!
Ne bacajte ljuske od jaja: Mogu biti jako korisne u domaćinstvu
Preuzmite android aplikaciju.