Јефтин и укусан десерт који успе баш сваки пут.
Састојци:
Бисквит
- 400 милилитара јогурта
- 200 грама шећера
- 300 грама глатког брашна
- 120 милилитара сунцокретовог уља
- 30 грама какаа
- 2 кашике соде бикарбоне
Глазура
- 150 грама путера
- 150 грама црне чоколаде
- 100 грама шећера
- 100 милилитара млека
Припрема:
Направите бисквит. Загрејте рерну на 185 степени. У чинију ставите јогурт, брашно, шећер, уље, какао и соду бикарбону и мешајте миксером 2 до 3 минута да добијете глатку смесу. Сипајте у плех који сте премазали са мало уља и посули брашном да се бисквит не би лепио. Пеците 20 до 25 минута. Прелити глазуром. Отопите путер на пари, па додајте ситно исецкану чоколаду и мешајте док се потпуно не истопи. Додати шећер и млеко и мешати док не добијете глатку смесу. Охлађену торту прелијте чоколадном глазуром.
Пријатно!
Ne bacajte ljuske od jaja: Mogu biti jako korisne u domaćinstvu
Преузмите андроид апликацију.