Domaća supa sa knedlama od griza dobar je izbor za predjelo tokom cele godine. Međutim, nisu svi vešti u pripremi ukusnih knedli. Međutim, ovaj jednostavan recept će raditi i za one koji nisu baš vešti u pripremi domaćih supa.

Naime, pre nego što ga pripremite, važno je da znate nekoliko trikova koji će pomoći da se vaše knedle ne raspadnu i ostanu mekane. Kada je u pitanju njihov ukus, tekstura smeše je ključna. Ne treba preterati, ali ni smanjiti količinu griza.
Osim toga, važno je i kako ih dodajete u supu jer temperatura igra važnu ulogu u pripremi.
Sastojci:
- jedno jaje
- osam ravnih kašika pšeničnog griza
- četiri kašike suncokretovog ulja
- prstohvat soli
Priprema:
Za početak umutite jaje sa prstohvatom soli, pa dodajte četiri kašike ulja i ponovo umutite. Zatim postepeno dodajte osam kašika pšeničnog griza i mešajte dok ne dobijete jednoličnu smesu.
Smeša treba da odstoji nekoliko minuta da se zgusne. U međuvremenu zagrejte supu do laganog ključanja. Dakle, supa ne sme da proključa.
Uronite kašičicu u supu, izdubite male količine smese i lagano ih ubacite u supu. Pre svake knedle obavezno umočite kašiku, kako bi se lakše odvajale od kašike. Takođe, pazite na količinu smese koju dodajete jer će griz tokom kuvanja nabubriti.
Knedle u supi treba kuvati na tihoj vatri oko pet minuta, pa ugasiti vatru, poklopiti šerpu i ostaviti nekoliko minuta. Tako će knedle ostati mekše i prozračnije.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.