Kiseli krastavčići su mnogima omiljena zimnica, a svakako su i najpopularniji. Ovoj je recept naših baka, napravite ove zime krastavčiće bez konzervansa.
Sastojci:
- 5 kilograma kornišona
- 600 mililitara alkoholnog sirceta
- 2,5 litre vode
- 150 grama soli
- 300 grama šećera
- crni biber u zrnu
- mirođija
Priprema:
Kornišone dobro oprati i poređati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle. Ubaciti po nekoliko zrna bibera i malo mirođije. Dobro zatvoriti. Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca. Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta. Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.