Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kiseli krastavčići bez konzervansa

Kiseli krastavčići su mnogima omiljena zimnica, a svakako su i najpopularniji. Ovoj je recept naših baka, napravite ove zime krastavčiće bez konzervansa.
Foto: Pixabay/PhotoMIX-Company
Sastojci:
  • 5 kilograma kornišona
  • 600 mililitara alkoholnog sirceta
  • 2,5 litre vode
  • 150 grama soli
  • 300 grama šećera
  • crni biber u zrnu
  • mirođija
Priprema:

Kornišone dobro oprati i poređati u tegle. Izmešati vodu, sirće, so i šećer i sipati preko kornišona, napuniti tegle. Ubaciti po nekoliko zrna bibera i malo mirođije. Dobro zatvoriti. Na dno šerpe staviti platnenu krpu, naređati tegle i sipati hladnu vodu do poklopaca. Kad voda proključa, kuvati još 5 minuta. Izvaditi tegle iz vode, uviti ih u frotir i ostaviti da se tako skroz ohladi.

Prijatno!

Rešena dilema: Da li je zdraviji puter ili margarin?

Preuzmite android aplikaciju.