Početna > Život i stil
Život i stil

Recept dana: Kisele paprike

Brzo se spremaju, nema barenja, a ukus je divan.
Foto: Pixabay/arinaja
Sastojci:
  • 3 kilograma paprika
  • 1 litar sirćeta
  • 3 litre vode
  • 100 grama šećera
  • 150 grama soli
  • 1 decilitar ulja
  • 1 kesica vinobrana1 vezica peršuna
  • 1 glavica belog luka
  • nekoliko zrna bibera
  • 4-5 lovorovih listova
Priprema:

Paprike očistiti od semenki i iseći na polovine. Staviti u veću posudu da se mogu lepo promešati. Sirće, so, šećer i vinobran izmešati i preliti preko paprika. Ostaviti 24 sata da se ukusi sjedine uz povremeno mešanje.
Posle 24 sata paprike složiti u sterilisane teglice, posuti sa seckanim peršunom, staviti 1 čen belog luka (ne treba ga seckati) i lovorov list. Dobro pritisnuti i doliti sa rastvorom gde su paprike stajale. Hermetički zatvoriti i ostaviti na suvo i hladno mesto.
Prijatno!

Evo zašto lizanje poklopca jogurta može biti opasno

 

Preuzmite android aplikaciju.