Brzo se spremaju, nema barenja, a ukus je divan.
Sastojci:
- 3 kilograma paprika
- 1 litar sirćeta
- 3 litre vode
- 100 grama šećera
- 150 grama soli
- 1 decilitar ulja
- 1 kesica vinobrana1 vezica peršuna
- 1 glavica belog luka
- nekoliko zrna bibera
- 4-5 lovorovih listova
Priprema:
Paprike očistiti od semenki i iseći na polovine. Staviti u veću posudu da se mogu lepo promešati. Sirće, so, šećer i vinobran izmešati i preliti preko paprika. Ostaviti 24 sata da se ukusi sjedine uz povremeno mešanje.
Posle 24 sata paprike složiti u sterilisane teglice, posuti sa seckanim peršunom, staviti 1 čen belog luka (ne treba ga seckati) i lovorov list. Dobro pritisnuti i doliti sa rastvorom gde su paprike stajale. Hermetički zatvoriti i ostaviti na suvo i hladno mesto.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.