Брзо се спремају, нема барења, а укус је диван.
Састојци:
- 3 килограма паприка
- 1 литар сирћета
- 3 литре воде
- 100 грама шећера
- 150 грама соли
- 1 децилитар уља
- 1 кесица винобрана1 везица першуна
- 1 главица белог лука
- неколико зрна бибера
- 4-5 ловорових листова
Припрема:
Паприке очистити од семенки и исећи на половине. Ставити у већу посуду да се могу лепо промешати. Сирће, со, шећер и винобран измешати и прелити преко паприка. Оставити 24 сата да се укуси сједине уз повремено мешање.
После 24 сата паприке сложити у стерилисане теглице, посути са сецканим першуном, ставити 1 чен белог лука (не треба га сецкати) и ловоров лист. Добро притиснути и долити са раствором где су паприке стајале. Херметички затворити и оставити на суво и хладно место.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.