Kikiriki bajadera, za ljubitelje kikirikija i bajadere, u divnoj kombinaciji sa mlevenim keksom svako veče čini svečanim i romantičnim.
Sastojci:
- 400 grama šećera
- 20 kašika vode
- 1 margarin
- 350 grama mlevenog keksa
- 100 grama gustina
- 100 grama mlevenog pečenog kikirikija
- 80 grama mlečne čokolade
- čokolada za kuvanje
- mleveni kikiriki za posipanje
Priprema:
Ušpinovati šećer sa vodom. Kada krene da vri nastaviti kuvanje još 5 minuta. Skloniti sa vatre, dodati margarin i mešati dok se margarin ne rastopi. Sjediniti mleveni keks, gustin i kikiriki. Uz stalno mešanje, šećeru i margarinu dodati mešavinu keksa, gustina i kikirikija i sve dobro sjediniti. Smesu podeliti na dva jednaka dela. U jedan deo dodati rastopljenu posnu čokoladu. Deo sa čokoladom ravnomerno rasporediti u pravougaonu tepsiju.
Preko ovog dela staviti deo bez čokolade i namazati glazuru od rastopljene čokolade sa malo ulja. Gotovu bajderu posuti mlevenim kikirikijem i sačekati da se ohladi i stegne, pa je seći na štanglice i poslužiti.
Prijatno!
Preuzmite android aplikaciju.