Почетна > Живот и стил
Живот и стил

Рецепт дана: Кифлице које се „праве саме“

Да ли сами припремате кифлице и пецива? Понекад се чини да су нам потребне врло веште руке или магија да бисмо умесили кифлице, али ако нађете добар рецепт, припрема је заправо веома једноставна и не треба вам магични штапић.
Фото: Pixabay/takemywordcopy
Састојци:
  • 800 грама обичног брашна
  • 12 грама сувог квасца
  • 1 кашика шећера
  • 50 милилитара млаке воде
  • 2 кашичице соли
  • 300 милилитара млаког течног јогурта
  • 100 милилитара млаке воде
  • 100 милилитара уља
  • 125 грама путера
  • 1 јаје

За премаз:

  • 1 жуманца
  • 2 кашике јогурта
  • семенке по жељи
  • крупна со
Припрема:

Просејати брашно и у средину ставити суви квасац и шећер. Сипати 50 милилитара воде, мало промешати и оставити 10 минута да се квасац активира. Додајте остале састојке за тесто и врло кратко умесите средње меко тесто. Покријте посуду крпом и оставите је на топлом 15 минута. После 15 минута умесити тесто до краја. Сада мешајте око пет минута непрекидно. Покријте крпом и оставите на топлом месту 45 минута док се тесто не удвостручи. Припремите пуњење. Измиксајте путер и додајте јаје и добро промешајте. Тесто поделити на четири једнака дела, сваки разваљати у правоугаоник. На сваки правоугаоник премазати по једну четвртину фила од путера и уролати. Поновите поступак са преосталим комадима теста. Исеците троуглове, па их оставите да одмарају око пола сата у плеху обложеном масним папиром. Пре печења премазати жуманцетом помешаним са јогуртом, посути семенкама по жељи и крупном сољу. Пеците у загрејаној рерни на 210 степени 25 до 30 минута. Печено пециво прекријте папиром за печење и сувом кухињском крпом и оставите око 15 минута, а затим послужите.

Пријатно!

Najbolji načini za čuvanje brašna, šećera i drugih sastojaka za kolače

Преузмите андроид апликацију.