Да ли сами припремате кифлице и пецива? Понекад се чини да су нам потребне врло веште руке или магија да бисмо умесили кифлице, али ако нађете добар рецепт, припрема је заправо веома једноставна и не треба вам магични штапић.
Састојци:
- 800 грама обичног брашна
- 12 грама сувог квасца
- 1 кашика шећера
- 50 милилитара млаке воде
- 2 кашичице соли
- 300 милилитара млаког течног јогурта
- 100 милилитара млаке воде
- 100 милилитара уља
- 125 грама путера
- 1 јаје
За премаз:
- 1 жуманца
- 2 кашике јогурта
- семенке по жељи
- крупна со
Припрема:
Просејати брашно и у средину ставити суви квасац и шећер. Сипати 50 милилитара воде, мало промешати и оставити 10 минута да се квасац активира. Додајте остале састојке за тесто и врло кратко умесите средње меко тесто. Покријте посуду крпом и оставите је на топлом 15 минута. После 15 минута умесити тесто до краја. Сада мешајте око пет минута непрекидно. Покријте крпом и оставите на топлом месту 45 минута док се тесто не удвостручи. Припремите пуњење. Измиксајте путер и додајте јаје и добро промешајте. Тесто поделити на четири једнака дела, сваки разваљати у правоугаоник. На сваки правоугаоник премазати по једну четвртину фила од путера и уролати. Поновите поступак са преосталим комадима теста. Исеците троуглове, па их оставите да одмарају око пола сата у плеху обложеном масним папиром. Пре печења премазати жуманцетом помешаним са јогуртом, посути семенкама по жељи и крупном сољу. Пеците у загрејаној рерни на 210 степени 25 до 30 минута. Печено пециво прекријте папиром за печење и сувом кухињском крпом и оставите око 15 минута, а затим послужите.
Пријатно!
Najbolji načini za čuvanje brašna, šećera i drugih sastojaka za kolače
Преузмите андроид апликацију.