Ако волите освежавајуће колаче и мекано тесто које је и печено и кувано и неодољиво подсећа на принцез крофне, свидеће вам се рецепт за Капри торту.

Састојци:
- 200 мл воде
- 100 г путера
- прстохват соли
- 200 г обичног брашна
- 5 јаја
за крему за пудинг:
- 600 мл млека
- 2 праха за пудинг са укусом ваниле
- 140 г шећера
- 2 ванилин шећера
- 200 г путера на собној температури
- 450 г смрзнутог шумског воћа
- 150 мл воде или сока од шумског воћа (течност)
- 100 г шећера
- 40 г густине
- 200 мл слатке павлаке
Припрема:
Шумско воће одмрзните, а сок (течност) сачувајте за припрему фила. Воду и путер кратко прокухајте, тек толико да се путер растопи. Склоните лонац са ватре и додајте просијано брашно и со. Смесу измешати миксером да се брашно лепо сједини са водом и путером. Оставите смесу најмање 5 минута да се мало охлади, па додајте једно по једно јаје. После сваког додавања смесу кратко промешајте. На крају треба да добијете лепу, глатку смесу без грудвица.
Од припремљене смесе потребно је испећи две коре. Округли калуп за торте (26 цм) обложите масним папиром. Половину припремљене смесе распоредите по дну калупа. Пеците кору 20-25 минута на 200°Ц док не добије лепу златно браон боју. Не отварајте врата рерне док се кора пече, јер ће касније кора испухати, само гледајте како се пече кроз стакло. Исто поновити са остатком теста и испећи још једну кору.
За припрему креме у мало млека помешати прашак за пудинг и шећер. Остатак млека загрејте до кључања, додајте умућен пудинг и кувајте док се не згусне. Скувани пудинг пребаците у чинију за мешање, прекријте површину прозирном фолијом и оставите да се охлади. Охлађени пудинг помешајте са путером собне температуре.
У шерпу сипајте сок (течност) од одмрзнутих шумских плодова, шећера и густина. Све добро умутите пјењачом да нема грудвица, па додајте одмрзнуто шумско воће. Воће кувајте на тихој ватри док се не згусне.
Колач ставите у плех у коме су се пекле коре. Једну кору ставите на дно и мало је притисните руком да би се крема лакше размазала по свим избочинама. Прво премажите фил од шумског воћа, затим крему од пудинга, а на крају додајте слој шлага.
Прекрити торту другом кором и чувати у фрижидеру. Пре сервирања торту посути шећером у праху.
Пријатно!
Преузмите андроид апликацију.